هفته گرامیداشت روز جهانی گردشگری از 5 الی 12 مهرماه امسال در حالی آغاز شد که تقارن آن با اربعین حسینی به عنوان یکی از مواریث معنوی ارزشمند همراه شد. شعار گرامیداشت سال 2021 از سوی سازمان جهانی گردشگری پس از همه گیری پاندمیک و شروع مجدد آن با محوریت”گردشگری برای رشد فراگیر” تعیین شده است. باشگاه گردشگری فرهنگی پایدار(SCTC) با همکاری کمیسیون ملی یونسکو- ایران و جمعی از حامیان علمی، آموزشی و  پژوهشی برنامه‏ای سه روزه تحت عنوان “دانشگاه آنلاین گردشگری پایدار و میراث جهانی”(ST&WH) بصورت برخط از 5 الی 7 مهرماه برگزار کرد. طبق گزارش دکتر مهنا نیک بین دبیر علمی این رویداد در مراسم افتتاحیه(5 مهرماه) سخنرانی‏های علمی و برجسته توسط جناب آقای دکتر ایوبی(دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو- ایران)، جناب آقای دکتر محمد رضا مجیدی(ریس باشگاه گردشگری فرهنگی پایدار یونسکو و مدیر عامل انجمن ایرانی همکاری با یونسکو)، پروفسور جعفر جعفری از دانشگاه ویسکانسین آمریکا، جناب آقای دکتر ضرغام بروجنی(دانشگاه علامه طباطبایی)، جناب آقای دکتر علی اصغر شالبافیان معاونت محترم گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سرکار خانم دکتر داداندیش (ریس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب) ایراد گردید.

در روز دوم این برنامه(6 مهرماه) دو کارگاه آموزشی توسط اساتید برجسته جناب آقای دکتر ناصر رضایی از اعضا هیت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و سرکار خانم دکتر مینو اصفهانی  از دانشگاه NW، آفریقای جنوبی برگزار شد. در روز سوم این برنامه نیز کارگاه‏های علمی سوم و چهارم برنامه ریزی شده، توسط دکتر فابیو کاربنه از دانشگاه کوونتری، انگلستان و جناب آقای دکتر صادق صالحی از دانشگاه مازندران برگزار شد که با استقبال خوب مخاطبان علمی برنامه مواجه گردید. در نهایت در عصر روز چهارشنبه طبق برنامه ریزی صورت گرفته مراسم اختتامیه این رویداد با سخنرانی جناب آقای دکتر فرید جواهرزاده(ریس انجمن علمی طبیعت گردی ایران)، جناب آقای دکتر مهران مقصودی(هیت علمی دانشگاه تهران و مدیر پایگاه میراث جهانی لوت)، جناب آقای علی اکبر عبدالملکی(ریس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران) و  آقای دکتر شهاب طلایی مدیر هسته علمی جهانگردی فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار گردید. در نهایت  طی مراسمی نمادین در فضای برخط این برنامه از اساتید و سخنران‏های گرامی با اهدای لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو و باشگاه گردشگری فرهنگی پایدار، مراتب تقدیر و تشکر به عمل آمد. این برنامه در تقویم رویدادهای روز جهانی کشورها از سوی ایران در سایت سازمان جهانی گردشگری ثبت و نمایه گردید.