در آستانه برگزاری دویست و یازدهمین جلسه شورای اجرایی یونسکو، جلسه مشترک کمیسیون های ملی و باشگاه ها و انجمن های یونسکو در تاریخ 6 آوریل 2021 به صورت آنلاین برگزار شد. در این جلسه بیش از صد نفر از دبیران کل و کارکنان کمیسیون های ملی، باشگاه ها و دبیرخانه یونسکو از کشورهای مختلف شرکت داشتند.

جلسه در دو بخش برگزار شد. در بخش اول، خانم اصیل اوتگنووا، معاون هماهنگی بخش کمیسیون های ملی سازمان یونسکو به بررسی وضعیت باشگاه ها و اقدامات آن ها پرداخت و در بخش دوم، آقای استویان بنچف، رئیس بخش برنامه مشارکت یونسکو درباره برنامه مشارکت آتی یونسکو و مهلت ارسال پرونده ها توضیحاتی ارائه داد.

در ابتدای این جلسه آقای فرمین ماتوکو، معاون مدیر کل یونسکو در حوزه روابط خارجی بر نقش باشگاه ها به عنوان محل فعالیت نیروهای جوان و همچنین ابزاری برای تقویت صلح و تبادل ایده تاکید کرد.

هدف از برگزاری این جلسه، تقویت همکاری بین کمیسیون های ملی کشورها، باشگاه ها و فدراسیون ها بود. در این جلسه کمیسیون های ملی کامرون، مصر، جامائیکا، قزاقستان، رومانی و لبنان درباره اقدامات خود پیرامون راه اندازی باشگاه ها و فعالیت های آنان توضیحاتی ارائه دادند و خانم اصیل اوتگنووا، پیرامون وضعیت باشگاه ها و چارچوب های قانونی آن سخنرانی کرد که نکات مهم سخنان ایشان به شرح زیر است:

• در حال حاضر  حدود 4040  باشگاه در 77 کشور فعالیت می کنند.
  • آخرین چارچوب مقرراتی باشگاه ها که در سال 2019 ویرایش شده، نسخه نهایی دستورالعمل اجرایی باشگاه ها می باشد.
  • انجمن ها، باشگاه ها و فدراسیون های ملی تحت نظارت کمیسیون های ملی یونسکو هر کشور فعالیت می کنند.
  • تاکید بر حمایت ارگان های دولتی و خصوصی، مقامات محلی و جامعه مدنی از باشگاه ها
  • تقویت ارتباط باشگاه ها از طریق شبکه های اجتماعی
  • نباید در عنوان باشگاه ها از کلمه یونسکو استفاده شود.

وی همچنین در خصوص اقدامات باشگاه های کشورهای مختلف از جمله ایران، اوگاندا و ایتالیا در دوران کرونا توضیحات مختصری ارائه داد.