جلسه اعضای هیات مدیره باشگاه صنایع دستی (یونسکو) روز چهارشنبه مورخ 28 آبان 99 ساعت 2 بعدازظهر در دانشگاه استاد فرشچیان برگزار گردید. آقای دکتر بهمن نامور مطلق، آقای مهندس محمد انشایی، آقای حسین بختیاری، آقای سلمان گورنگی، آقای  محمدرضا محمودی در محل جلسه حضور داشتند و آقای عباس شیردلی و خانم خاطره استادرضایی به صورت مجازی در این جلسه شرکت کردند.

در این جلسه پیرامون موضوعات زیر بحث و تصمیم گیری شد:

• استماع گزارش باشگاه در سالهای 98 و 99
  • برگزاری انتخابات
  • تعیین راهبردهای آینده باشگاه

در ابتدای جلسه آقای دکتر نامور مطلق ضمن تشکر از اعضای باشگاه با یادآوری فعالیت های برجسته باشگاه ابراز امیدواری نمودند  در دوره آتی باشگاه با عضوگیری مناسب و رسمی و با اخذ حق عضویت فعال شود، ایشان به مصوبات آخرین جلسه باشگاه اشاره و فعال سازی دفاتر باشگاه در منطقه 17 تهران ، استان اصفهان و مرکز تجارت جهانی فردوسی  را مطرح و  در ضمن یادآوری نمودند که تهران تنها مرکز شناخته شده باشگاه صنایع دستی یونسکو می باشد.

در ادامه  جلسه ایشان از اعضای باشگاه دعوت نمودند که به ارائه گزارش عملکرد خود بپردازند.

آقای سید عباس شیردلی بصورت مجازی به ارائه گزارش عملکرد پرداخته و با بیان اینکه در استان اصفهان هنرمندان صنایع دستی خواستار عضویت باشگاه هستند و حدود 500 نفر اعلام آمادگی کردند و کمیته های قلم زنی، میناکاری تشکیل و فعال شده اند و نیاز به شیوه نامه اجرایی و خط مشی از سوی ریاست باشگاه صنایع دستی می باشد.

خانم خاطره استاد رضایی بصورت مجازی در خصوص عملکرد خود در منطقه 17 شهرداری با اعلام اینکه گزارش عملکرد بصورت شفاهی و مکتوب در کمیسیون ملی یونسکو نیز ارائه گردیده است و در خصوص تمدید مجوز باشگاه نیز اقداماتی انجام پذیرفته و همچنین در مورد درخواست عضویت استانها مطالبی مطرح و خریداری دامنه اینترنتی برای راه اندازی سایت را از دیگر اقدامات عنوان نمودند.

آقای حسین بختیاری در مورد فعالیت در سرای هنر مرکز تجارت جهانی فردوسی با بیان اینکه در این مجموعه با رویکرد مجمع شروع به فعالیت و برنامه ها بصورت مدون در حال انجام و در ادامه نیز فعالسازی باشگاه  از برنامه های راهبردی ما بوده که صورت پذیرفته و ارتباط با نمایندگان مجلس و تشکلها از جمله با اتحادیه فرش دستباف، اتحادیه فروشندگان تهران و اصفهان ، اتحادیه تعاونی های تهران در خصوص بررسی مسائل مختلف حوزه صنایع دستی در سال گذشته برگزار شد و امسال نیز جلساتی را با ریاست دانشگاه استاد فرشچیان و چند تن از نمایندگان مجلس جدید برگزار شده که در این جلسات پیشنهاد تشکیل کمیسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مجلس مطرح و نهایتا تشکیل کمیته صنایع دستی در کمیسیون فرهنگی مورد تصویب قرار گرفت. وی  در ادامه به برگزاری جلساتی با مدیرکل های استانی میراث در مجموعه سرای هنر و برگزاری مراسم تجلیل از پیشکسوتان صنایع دستی با مشارکت دانشگاه استاد فرشچیان در فرهنگستان هنر، پیگیری بیمه هنرمندان، قانون حمایت از استادکاران و هنرمندان، بسته های حمایتی از هنرمندان صنایع دستی ارتباط با سازمان مالکیت معنوی جهانی (وایپو) در خصوص نشان های جغرافیایی نیز اشاراتی داشته و مسائلی را مطرح  و در پایان گفتند انشاالله در دوره جدید حرکت های زیربنایی انجام  و با مشارکت بیشتر اعضا عضوگیری باشگاه شروع و دبیرخانه باشگاه را فعال نمائیم.

آقای سلمان گورنگی نیز  در خصوص عملکرد در همه سطوح  استان شیراز  اظهار امیدورای، فعالیت ها بصورت مستمر انجام و دانشنامه مردمی هنر تدوین گردیده و برنامه پژوهشی در حوزه صنایع دستی انجام نمودند و نشست های تخصصی برگزار نمودیم و قرار شد گزارش مکتوب صورت پذیرفته تقدیم نمایند.

آقای محمدرضا محمودی در خصوص فعالیت های  باشگاه پیشنهاداتی را برای بهتر شدن فعالیت ها ارائه دادند از جمله: بررسی و آسیب شناسی عملکرد یکساله باشگاه و شفاف سازی آن، نقشه راه برای باشگاه، داشتن زیر ساخت برای اجرای برنامه ها، یکپارچه سازی هویت برند یونسکو در کل کشور، انطباق مصوبات با راهبرد یونسکو، تدوین چارچوب ها و شیوه نامه و اساسنامه باشگاه ، یکپارچگی امور اداری باشگاه در تمام زیرمجموعه ها و تدوین نقشه راه باشگاه شدند.

آقای محمد انشایی  ضمن تشکر از فعالیت اعضای باشگاه گفتند: ما می توانیم از ظرفیت خوب یونسکو در حوزه برون مرزی استفاده کنیم و پیشنهاد کردند عمده فعالیت باشگاه مشخص و سایت نیز فعال شود و قبل از عضوگیری شیوه نامه ای تنظیم  و عضوگیری  باشگاه براساس آن انجام شود.

در ادامه جلسه آقای دکتر نامور ضمن قدردانی از ارائه گزارشات اعضا و اقدامات خانم استاد رضایی در منطقه 17 بیان داشتند: برای عضوگیری باشگاه انشالله بصورت رسمی با حق عضویت مشخص اقداماتی انجام و در خصوص تشکیل کمیته صنایع دستی در کمیسیون فرهنگی مجلس  قدردانی و پیشنهاد برگزاری جلسه مشترک با اعضای کمیته و کمیسیون فرهنگی مجلس را ارائه و از اعضای باشگاه درخواست نمودندکه گزارشات عملکرد خود را بصورت مکتوب به باشگاه ارائه دهند تا به کمیسیون یونسکو تقدیم گردد و دبیرخانه باشگاه بصورت مستقل و فعال تشکیل و انشاالله  برنامه های جدید باشگاه اجرایی شود.

در پایان جلسه  انتخابات جدید باشگاه صنایع دستی با حضور اعضای حاضر و آقای شیردل بصورت مجازی برگزار و باتفاق آقای بهمن نامور مطلق بعنوان رئیس  باشگاه و آقای حسین بختیاری را بعنوان نایب رئیس  باشگاه، آقای مهندس محمد انشایی را بعنوان دبیرکل باشگاه صنایع دستی انتخاب و بمدت دو سال قبول مسئولیت نمودند.

در پایان جلسه آقای دکتر نامور مطلق از سرکار خانم استاد رضایی به دلیل اقدامات وی در سمت دبیرکل سابق باشگاه قدردانی نمودند.

اخبار باشگاه صنایع دستی